Saturday, December 03, 2011

Ayam Panggang Lada Hitam

Ari tu mama masak resipi d atas tuk keluarga mkn tengah ari, ialah resipi yg mama minta dri my sis in law. Sedap tau, enak benar d mkn  dgn nasi putih dan sambal belacan. Klu rajin pula buatlah tom yam buat kaw kaw ok.
So, nak resipi ni ke?

1/2  ekor ayam
6     ulas bwg putih
1     inci halia
1     sudu lada hitam(serbuk)
5     sudu sos tiram
1     sudu sos cili
1     sudu gula pasir

goreng bwg putih till half cook. Tumbuk halia n campur lada hitam. Masukkan bwg putih yg telah d lenyekkan dulu. Masukkan pula sos cili, sos tiram, gula dan lumurkan ke ayam. Perap selama 1 jam dan panggang selama 70 minit.

Cuba ok jangan x cuba. Mari kita sama sama  belajar resipi baru selagi gig masih ada ruang  Bye bye kiddo.

No comments:

Post a Comment