Ari tu mama masak resipi d atas tuk keluarga mkn tengah ari, ialah resipi yg mama minta dri my sis in law. Sedap tau, enak benar d mkn dgn nasi putih dan sambal belacan. Klu rajin pula buatlah tom yam buat kaw kaw ok.
So, nak resipi ni ke?
1/2 ekor ayam
6 ulas bwg putih
1 inci halia
1 sudu lada hitam(serbuk)
5 sudu sos tiram
1 sudu sos cili
1 sudu gula pasir
goreng bwg putih till half cook. Tumbuk halia n campur lada hitam. Masukkan bwg putih yg telah d lenyekkan dulu. Masukkan pula sos cili, sos tiram, gula dan lumurkan ke ayam. Perap selama 1 jam dan panggang selama 70 minit.
Cuba ok jangan x cuba. Mari kita sama sama belajar resipi baru selagi gig masih ada ruang Bye bye kiddo.
So, nak resipi ni ke?
1/2 ekor ayam
6 ulas bwg putih
1 inci halia
1 sudu lada hitam(serbuk)
5 sudu sos tiram
1 sudu sos cili
1 sudu gula pasir
goreng bwg putih till half cook. Tumbuk halia n campur lada hitam. Masukkan bwg putih yg telah d lenyekkan dulu. Masukkan pula sos cili, sos tiram, gula dan lumurkan ke ayam. Perap selama 1 jam dan panggang selama 70 minit.
Cuba ok jangan x cuba. Mari kita sama sama belajar resipi baru selagi gig masih ada ruang Bye bye kiddo.
No comments:
Post a Comment